OWS - Olcsó WebSite Olcsó Weboldal Olcsó Weblap Cheap Website OlcsoWebSite.hu OWS Olcsó Weboldal Készítése, Website készítés olcsón Websitekészítés olcsón olcsón website olcsó website olcsó website készítés olcsówebsite készítés Megfelelő áron! Olcsó Weboldal Olcsó Honlap, Olcsó Website<br />
Olcsó Website<br />
Cheap Website

11 SEO tipp Weboldal Keresőoptimalizálásához – Így kerüljünk az első oldalra a kereséseknél. (Akár már a Weboldal készítésekor)

11 SEO tipp Weboldal Keresőoptimalizálásához SEO Keresőoptimalizálás Olcsowebsite.hu

Készítette: Rob - OlcsoWebSite.hu

2023.07.08.

Ha Weboldalad van, vagy tervezel új weboldal készítést, akkor biztosan tudod, hogy mennyire fontos az, hogy az oldaladat meg is találják az emberek a keresések alkalmával. Célszerű A SEO szempontokat mindjárt a legelején, a Weboldal Készítésekor kiemelt szempontként kezelni, legalábbis én így tanítom Keresőoptimalizálás Tanfolyamokon.

11 SEO tipp Weboldal Keresőoptimalizálásához
SEO Keresőoptimalizálás Olcsowebsite.hu

A keresőoptimalizálás (SEO) művészete egyáltalán nem könnyű feladat, különösen ha nem rendelkezel megfelelő tudással és tapasztalattal. Azonban ne aggódj, a következő „11 SEO tipp Weboldal Keresőoptimalizálásához – Így kerüljünk az első oldalra a kereséseknél” cikkünkben mindent megtudhatsz, amire szükséged van ahhoz, hogy javítsd weboldalad láthatóságát és megtalálhatóságát a keresőmotorokban (is). Én úgy tartom, hogy az alábbi szempontokat vegyük figyelembe mindjárt a legelején, a Weboldal Tervezés és a Weboldal Készítés lépéseinél. Természetesen ez igaz a Landing Page, vagy Landing Oldal keresőoptimailzására is.

Bevezető

Szeretnél az első oldalra kerülni a Google, Bing, Yahoo, Yandex… keresőjében, és azt szeretnéd, hogy WebSite-od minél több látogatót vonzzon?

Az interneten való jelenlét manapság már elengedhetetlen. Ebben segítenek a Weboldalak, Blogok, Webáruházak, vagy az eladást hatékonyan segítő Landing oldalak. De ezek mit sem érnek Önmagukban, ha szeretnénk viszonylag gyorsan eredményeket elérni és megjelenni a témához kapcsolódó internetes keresésekben. Mindezt segíti elő a SEO (Search Engine Optimization), vagy KeresőOptimalizálás, a weboldal keresőoptimalizálása.

A SEO nagyon izgalmas és érdekes téma. Mindemellett hihetetlenül fontos ahhoz, hogy egy weboldal megfelelő látogatottságot érjen el. Az első oldalra kerülés lehet a kulcs a sikerhez, és a jó SEO gyakorlatok alkalmazása elengedhetetlen ahhoz, hogy ez megtörténjen. Azt hiszem, mindenki szeretné, ha a saját weboldala a keresési találatok élén állna, és ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő és jól bevált tippeket és trükköket használjuk. Ezeknek az ismerete nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a weboldalunk nagyobb forgalmat generáljon, és valóban elérje a célközönségét.

A SEO világa gyorsan változik, és folyamatosan figyelni kell az új trendekre és fejlesztésekre. A nagy keresőmotorok, mint pl.: a Google és a Bing szinte naponta, hetente változtat a keresőalgoritmusán és a titkos rangsorolási szabályain.
Emellett, a megfelelő tippek és technikák alkalmazásával, bárki képes lehet az első oldalra kerülni a keresők találati listáján. Ebben az írásban, 11 olyan tippet fogunk megosztani, amelyek segítségével bármelyik weboldal tulajdonos elérheti ezt a célt.

Az alábbiakban található tippek és trükkök kipróbált és bevált módszerek, amelyekkel elérheted, hogy weboldalad az első oldalra kerüljön a keresők találati listáján. Minden tipp nagyon fontos ahhoz, hogy a weboldalad minél nagyobb látogatottságot érjen el, és ténylegesen elérje a célközönségét.
Készülj fel, mert itt van Neked és segít a 11 legjobb SEO tipp Weboldal Keresőoptimalizálásához, hogy az első oldalra kerülhess a keresések találati listáján című írásunk.

Az alábbiakban 11 tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan javíthatod weboldalad SEO-ját annak érdekében, hogy jobb helyezést érj el a célcsoportodnál vagy ügyfeleidnél és keresőmotorok találati listáján egyaránt. Nézzük, hogy mik is ezek.

Akkor először tisztázzuk, Mi a SEO, azaz a Keresőoptimalizálás?

SEO, azaz Keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization), a modern digitális marketing egyik meghatározó és nélkülözhetetlen része. A SEO egy összetett és folyamatosan változó folyamat, amelynek célja a weboldalak és online tartalmak optimalizálása annak érdekében, hogy magasabb rangsorolást érjenek el a keresőmotorok találati listáin. A helyes SEO stratégia alkalmazása révén a weboldalak jobb láthatóságot és nagyobb látogatottságot érhetnek el, ami jelentősen növelheti az online jelenlétüket és az üzleti eredményeiket.

A SEO lényege az, hogy a keresőmotorok, mint például a Google, Bing vagy Yahoo, számára minél relevánsabb és értékesebb tartalmakat kínáljunk, amelyek megfelelnek a felhasználók keresési szándékainak. Amikor egy felhasználó keresést végez egy adott kulcsszóra vagy kifejezésre, a keresőmotorok számos weboldalt elemzésnek vetnek alá annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legrelevánsabb találatokat jelenítsék meg.

Az SEO folyamat több lépésből áll, és számos tényező befolyásolja a weboldalak rangsorolását. Az egyik legfontosabb elem a megfelelő kulcsszavak használata. A kulcsszavak olyan kifejezések vagy keresőkifejezések, amelyekre a felhasználók gyakran keresnek a keresőmotorokban. A megfelelő kulcsszavak kiválasztása és optimalizálása fontos, mert segít abban, hogy a weboldalunk releváns legyen a keresett témával kapcsolatban, és könnyebben megtalálható legyen a keresőmotorokban.

A tartalom is kulcsfontosságú szerepet játszik a SEO-ban. A minőségi és releváns tartalom vonzza a látogatókat és növeli a weboldal hitelességét a keresőmotorok szemében. A tartalomnak informatívnak, hasznosnak és eredetinek kell lennie, és választ kell adnia a látogatók kérdéseire és igényeire. A szöveges tartalom mellett a multimédiás elemek, mint például képek, videók és infografikák, is segíthetnek a tartalom vonzerejének növelésében.

A technikai optimalizálás is elengedhetetlen része a SEO-nak. Ez magában foglalja a weboldal sebességének optimalizálását, a mobilbarát design kialakítását, a megfelelő URL-struktúra és címkék használatát. A technikai részletek pontos beállítása és optimalizálása segít abban, hogy a keresőmotorok könnyebben megtalálják és indexálják a weboldalunkat, ami pozitív hatással van a rangsorolásra.

A SEO munka időigényes és szaktudást igényel. A szakértői tudás és tapasztalat segít abban, hogy a megfelelő stratégiákat alkalmazzuk és a legjobb eredményeket érjük el a keresőmotorokban. Egy megbízható és hozzáértő SEO szakember vagy ügynökség segíthet a honlapunk teljes körű optimalizálásában és a célzott látogatók vonzásában.

Végső soron a megfelelő SEO stratégia és keresőoptimalizálás hosszú távú befektetést jelent. A magasabb helyezések a keresőmotorokban hosszú távon nagyobb látogatottságot, több potenciális ügyfelet és növekvő üzleti lehetőségeket eredményeznek. A jó minőségű tartalom, a releváns kulcsszavak és a technikai optimalizáció kombinációja révén egy hatékony és sikeres online jelenlétet építhetünk fel, ami hozzájárul az üzleti célok eléréséhez és a versenytársak előtt való kitűnéshez.

1. Keresőbarát tartalom létrehozása és a Kulcsszavak

Az első és talán legfontosabb tippünk az, hogy olyan tartalmat hozz létre, amely kiszolgálja a célcsoportod igényeit, elvárásait és a keresők elvárásait is, azaz legyen keresőbarát is. Azaz, olyan tartalmat kínálj, amelynek a kulcsszavai jól visszaköszönnek, és amelyben azokat az embereket célozzuk meg, akik a keresőkben az adott kulcsszavakra keresnek. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsd, fontos, hogy előzetesen átgondold, hogy milyen kulcsszavakra szeretnél optimalizálni. Ezután pedig hozz létre olyan tartalmat, amely a legjobban megfelel ezeknek a kulcsszavaknak.

1.1 Mi a kulcsszó?

Kulcsszó Keywords kulcsszavak, kulcsszókutatás webserve.hu, olcsowebsite.hu, korrektweblap.hu

A kulcsszó a SEO-ban olyan szó vagy szókapcsolat, amelyre Webáruház, Weblap, Honlap, vagy Weboldal készítésekor és ezek SEO optimalizálása során fókuszálunk, hogy a keresőmotorokban előrébb jussunk a releváns keresések eredményei között és persze releváns tartalom legyen az olvasóink, ügyfeleink, célcsoportunk számára.

Például, jelen esetben remek kulcsszó a címünk is, a „11 SEO tipp Weboldal Keresőoptimalizálásához” (Igen, nem csak egy szó lehet a kulcsszó! – bár ezt gondolom már rég tudjátok. 🙂 )

A megfelelő kulcsszó / kulcsszavak kiválasztása „kulcs”fontosságú 🙂 a sikeres SEO-kampányhoz, mivel a keresőmotorok a tartalmak és oldalak relevanciáját az alapján határozzák meg, hogy azok milyen kulcsszavakra és kapcsolódó témákra épülnek. A kulcsszavak megfelelő elhelyezése és használata a tartalomban, a címekben, a meta leírásokban és más helyeken szintén fontos az organikus látogatottság növeléséhez és az online jelenlét javításához. És az sem utolsó szempont, hogy hány darab SEO kulcsszót hasznáunk. Erről találtok itt egy részletes leírást.

Tehát: Írj olyan kulcsszavakat, amelyek relevánsak a tartalmadhoz és a látogatók igényeihez.


2. Kezdjünk egy jól megválasztott kulcsszó megtalálásával, vagy ahogy mi mondjuk, kulcsszókutatással

A kulcsszókutatás az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tenni, amikor elkezdjük a keresőoptimalizálási folyamatot. A kulcsszavakról fent már írtunk, így pontosan tudod mi az és mire alkalmazható. Például, ha egy étterem tulajdonosa vagy, illetve az szeretnél lenni, akkor a meglevő vagy leendő weboldaladon fontos kulcsszavak lehetnek például az „étterem”, „étterem a belvárosban” vagy a „hagyományos ételek”. A kulcsszavak kiválasztásához használhatunk például olyan ingyenes eszközöket, mint a Google Kulcsszótervezője vagy a Semrush Keyword Tool-ja.

Persze rengeteg ingyenes és fizetős kulcsszó kutatásra alkalmas szoftver és megoldás létezik. A cikknek ez most nem fő témája, de ha ezzel kapcsolatban kérdésed van, keress meg minket és szívesen segítünk némi iránymutatással mind ingyenes, mind pedig fizetős megoldásokkal kapcsolatban. Minden esetre ez egy kihagyhatatlan és lényeges eleme az első lépéseknek és ennek ha kicsit utánanézel, vagy megkérdezel ehhez értőket, akkor magad is meg tudod csinálni ingyen, vagy minimális pénz ráfordítással. Ha ezt nem tudod vagy nem akarod megtenni, fordulj hozzánk vagy más szakértőkhöz.

3. Keresőbarát URL-t, URL Struktúrát használjunk

Sokat segít az is ha weboldalad URL-je könnyen megjegyezhető emészthető céllcsoportod és a keresők számára is. A célcsoportod könnyen megjegyzik azt és visszatérő ügyfeleket hoznak. A keresőmotorok pedig szeretik, ha a URL-ek logikusan vannak felépítve és tartalmazzák a kulcsszavakat. Például, ha weboldalad- hozzánk hasonlóan – honlapok készítésével és azokhoz kapcsolódó SEO tanácsadással foglalkozik, akkor a https://www.OlcsoWebSite.hu/SEO URL sokkal jobb, mint a www.peldaweboldal.hu/3457/?ref=blog&post=234 URL.

Ez azonban nem mindig lényeges, főleg annak a tudatában, hogy a „szép” weboldal címek, domain nevek jelentős részét már lefoglalták. Azért hozzáteszem, hogy némileg mégis segít, és persze lehetünk kreatívak és egy jól átgondolt, kreatív domain név nagy eséllyel még nincs lefoglalva. (Emellett sokszor nem kis időt kell rá szánni, hogy találjunk megfelelőt, ami még szabad.)

Amennyiben pedig sikerült megtalálni a megfelelőt, akkor a fentiekhez hasonlóan ne rontsuk el egy rosszul struktúrált vagy rosszul használt URL-el vagy épp úgynevezett permalink használatával.

4. Törekedjünk az optimalizált címekre és leírásokra

A címek és a leírások értelem szerűen fontosak az ügyfeleid megtalálása és igényeik kiszolgálása illetve a keresőoptimalizálás során is, mivel segítenek a célcsoportod mellett a keresőmotoroknak is megérteni, hogy miről szól a tartalmad. Az optimalizált címek és leírások hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatók könnyen megtalálják weboldaladat a keresőben.

Bővebben, ezek azok az elemek, amelyek megjelennek a keresőmotorok találati listájában, és amelyek meghatározzák, hogy a látogatók rákattintanak-e az oldaladra vagy sem. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelően optimalizáljuk ezeket az elemeket!

Az optimalizált címek és leírások olyan kulcsszavakat és információkat tartalmaznak, amelyek relevánsak az oldal tartalmával és a keresett kulcsszavakkal. Ha az optimalizált címeket és leírásokat használod, az elősegíti, hogy az oldalad magasabb pozíciót érjen el a keresőmotorok találati listájában, és növeli az esélyét annak, hogy a látogatók rákattintanak az oldaladra.

Emellett az optimalizált címek és leírások a látogatók számára is hasznosak lehetnek, mert segítenek nekik megérteni, hogy az oldalad milyen tartalmat kínál, és hogy milyen problémáikat oldhatják meg az oldaladon keresztül.

Szóval, ha valóban sikeres online jelenlétre, online megjelenésre vágysz, akkor nagyon fontos, hogy optimalizált címeket és leírásokat használj az oldaladon! Ez elősegíti, hogy az oldalad magasabb pozíciókat érjen el a keresőmotorok találati listájában, és segít neked abban, hogy még több látogatót vonzz az oldaladra!

5. Használjunk belső linkeket és éljünk a linképítés lehetőségeivel

A belső linkek használata, a linképítés segíthet abban, hogy a látogatók könnyen navigáljanak a weboldaladon. A belső linkek hozzájárulnak a tartalom relevanciájához és a keresőoptimalizáláshoz. Használd a belső linkeket ahhoz, hogy a látogatóid által keresett információkat könnyen megtalálják.

A belső linkek használata szintén az egyik legfontosabb tényező a keresőoptimalizálásban, mert A belső linkek nem csak arra szolgálnak, hogy az olvasók könnyebben navigálhassanak a weboldaladon, de javítják a keresőmotorok rangsorolását is.

Belső linkek, Linképítés, SEO, Keresőoptimalizálás, kulcsszavak, kulcsszókutatás Olcsowebsite.hu

A belső linkek használatának előnye, hogy növelheti az oldalak közötti relevanciát, és lehetővé teszi a weboldalad egységesítését. Ha például az egyik oldaladról belső linket helyezel egy másik oldalra, amely hasonló tartalmat mutat, az javíthatja az oldalak, vagyis mindkét cikk vagy mindkét oldal relevanciáját. Ezáltal növeli a látogatók számát és a látogatók által az oldaladon töltött időt.

Fontos, hogy a belső linkek helyes és logikus elrendezésére is odafigyeljünk. Az olvasóknak könnyen kell tudniuk navigálni a weboldaladon, ezért fontos, hogy a belső linkek a megfelelő helyen legyenek elhelyezve, és könnyen megtalálhatóak legyenek.

A belső linkeknek releváns kulcsszavakat kell tartalmazniuk, amelyek segítenek a keresőmotoroknak abban, hogy az olvasóknak releváns tartalmakat ajánljanak. A kulcsszavaknak jól kell illeszkedniük az adott oldal tartalmához, és meg kell jelölni azokat a kulcsszavakat, amelyek a legjobban leírják az adott oldal tartalmát.

A belső linkek használatával javíthatod a weboldalad hatékonyságát, és segíthetsz abban, hogy az olvasók könnyebben megtalálják a weboldaladon a számukra releváns információkat. Azonban fontos, hogy a belső linkek helyes elhelyezésére, releváns kulcsszavak használatára és az olvasók könnyű navigációjára is odafigyelj. Ha ezekre odafigyelsz, akkor jelentősen javíthatod a weboldalad keresőoptimalizálását és a látogatói élményt is.

Mindezek sokat javítanak a Weboldalad Page Rank besorolásában is, ami rengeteget segít hogyha bármi új megjelenik az oldaladon, cikk, termék, szolgáltatás, minél inkább szakértőnek ítéljenek meg a keresőmotorok a témában

6. Használjunk megfelelő képeket

A képek használata hozzájárul a weboldalad tartalmának relevanciájához és a látogatói élmény javításához. Használj olyan képeket, amelyek relevánsak a tartalmadhoz, és optimalizáld azokat a keresőmotorok számára.

Milyent, Hogyan?

A megfelelő képek használata nem csak a weboldalad látványát javítja, de hozzájárulhat a keresőoptimalizálás sikeréhez is. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem mindegy, hogy milyen képeket használsz a weboldaladon. Az alkalmazott képeknek relevánsnak kell lenniük a tartalomhoz és a látogatói igényekhez.

A megfelelő képek kiválasztása a látogatói élmény javításához is hozzájárul, azaz ha a weboldalad látványos és érdekes képeket használ, az könnyebben megmarad a látogatók emlékezetében, és esetleg még vissza is térnek hozzád. És ez nagyon fontos!

Fontos továbbá, hogy a képek ne legyenek túl nagy méretűek (file méretre gondolok), mert az befolyásolja az oldalbetöltési sebességet, amit az ügyfelek, olvasók és a keresőmotorok is figyelembe vesznek a rangsorolás során. Az optimális méretű képek használata javítja a weboldalad sebességét, és ezzel a látogatói élményt is.

Új Generációs Képformátum

Célszerű arra is figyelni, hogy új generációs képformátumokat használjunk, mint például a WEBP, amiről itt találhattok egy részletesebb leírást.

Ne feledd, hogy a keresőmotorok is figyelik a képeket. Éppen ezért fontos, hogy a képek ne csak relevánsak legyenek a tartalomhoz, de az alternatív cimkék (alt tag) és a kép fájlnevek is releváns kulcsszavakat tartalmazzanak, amelyek segítenek abban, hogy a keresőmotorok megtalálják és jól rangsorolják a weboldaladat a keresések során.

WEBP képformátum, új generációs képformátum, pagespeed, oldalbetöltés WEBP használata

Tehát, ha megfelelően használod a képeket a weboldaladon, az nem kis mértékben hozzájárul a látogatói élményhez, a keresőoptimalizálás sikeréhez, és a weboldalad sebességéhez is. Éppen ezért fontos, hogy ne csak a tartalomra, de a képekre is odafigyelj a Weboldal Készítés és Weboldal Keresőoptimalizálás során. Ha nem megy, kérdezz, vagy olvass utána, hogy ennek elmaradása vagy nem megfelelő használata ne juttasson hátrányhoz Weboldal Készítéskor az online és főleg a Weboldal SEO világban.

7. A tartalom hossza és minősége

A tartalom hossza szintén fontos tényező a keresőoptimalizálásban és a weboldalak látogatottságában egyaránt. A hosszabb tartalom több lehetőséget nyújt a kulcsszavak használatára és több információt tartalmazhat. Azonban a hosszú tartalomnak is relevánsnak és érthetőnek kell lennie. A tartalom hossza azért is lényeges tényező a SEO szempontjából, mivel az a keresőmotorok számára azt jelzi, hogy mennyire részletes és informatív és szakmai az adott tartalom.

Azonban nem csak a hosszúság számít, hanem az is, hogy a tartalom releváns és érthető legyen. Az ideális tartalomhossz változó lehet a különböző típusú tartalmak esetében, de általánosságban az ajánlott tartalomhossz legalább 1000 szó.

A hosszabb tartalom általában jobban teljesít az organikus keresési találatokban, mivel lehetőséget ad a több kulcsszó használatára és több információ közlésére. Azonban fontos megjegyezni, hogy a hosszabb tartalom csak akkor hatékony, ha releváns, érthető és hasznos információkat tartalmaz a felhasználók számára.

Emellett az is fontos, hogy a tartalom szakértői szintű legyen, és a téma minden releváns aspektusát lefedje. A tartalom hossza mellett fontos figyelni az oldal formázására és a felosztásra, hogy a felhasználók számára könnyen olvasható legyen. A fejlécek, bekezdések, listák és vizuális elemek használata segít a tartalom könnyebb érthetőségében és áttekinthetőségében.

Emellett ne veszítsük szem elől a minőségi tartalmat, mert ez is kiemelten fontos SEO-ban. Ez kiemelten fontos az Ügyfelek/vevők/olvasok számára és a keresőmotorok számára egyaránt. Írj részletesen a példáidról, és adj hozzá releváns információkat, amelyek segítenek a vásárlóknak a döntésben. Használj vizuális elemeket is, hogy érdekesebbé és áttekinthetőbbé tedd az oldaladat.

Összességében a tartalom hossza csak egy tényező a SEO szempontjából, de fontos, hogy a minőség és a relevancia mellett az is, hogy megfelelően rendezzük el, formázzuk és bemutassuk azt a felhasználók számára.

8. Promótáljuk az oldalunkat

Fontos, hogy promótáljuk az oldalunkat, tegyük elérhetővé a lehetős legtöbb helyen. Éljünk az Online Marketing adta lehetőségekkel, használjuk a közösségi média platformokat, e-mail marketinget vagy fizetett hirdetéseket, hogy növeljük weboldalaink látogatottságát és javítsuk a rangsorban elért pozícióját.

A fentiek közül a fizetett hirdetés kakukktojás, mert nem a klasszikus keresőoptimalizálás SEO pozíciófelépítés lépései közé illik. Mindazon által jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a SEO felépítése és az eredmények felmutatása időigényesebb folyamat mint például fizetett hirdetések esetén, ami szinte azonnal hoz/hozhat eredményt.

Azt is jó tudni, hogy a fizetett hirdetés csak a fizetés időszakában hoz jó keresési pozíciókat vagy eredményeket, akkor is a „hirdetés” vagy „Ad” megjelöléssel. Míg a SEO, ugyan nem ilyen gyors az eredmények tekintetében, hiszen, idő míg felépülnek és beépülnek oldalakba, a keresőkbe és azok találatai közé a SEO-zott oldalak, azonban ezek hosszútávú megoldások. Nem csak a fizetés ideje alatt hoznak eredményeket, hanem folyamatosan, később, a jövőben is. Persze ehhez néha frissíteni é optimalizálni kell őket.

9. Figyeljünk az alt címkékre és meta leírásokra

Az alt címkék és a meta leírások szintén fontos elemei a keresőoptimalizálásnak. Az alt címkék azok a szövegek, amelyek megjelennek, ha egy kép nem töltődik be a honlapon, vagy az olvasók lassú internetkapcsolattal rendelkeznek. A meta leírások pedig a keresőmotorok számára adnak információt a honlap tartalmáról.

Fontos, hogy mindkét elemet figyeljük és megfelelően használjuk a honlapunkon. Az alt címkéknek lehetőleg pontosan kell leírniuk a képet, amelyhez tartoznak, így segítve a látássérülteknek is a tartalom megértését. Emellett az alt címkék is segítenek a keresőmotoroknak a honlapunk tartalmának értelmezésében, így javítva az oldalunk rangsorolását.

A meta leírások szintén fontosak a keresőoptimalizálás szempontjából. Ezeknek rövid, de tömörnek kell lenniük, és össze kell foglalniuk a honlapunk tartalmát. Az általunk megadott meta leírások jelennek meg a keresőmotorok találati oldalain, így nagyon fontos, hogy vonzóak és informatívak legyenek, hogy az emberek rákattintsanak a honlapunkra.

Példaként vegyük egy webshopot, amely márkás karórákat, például svájci Radó márkájú karórákat kínál eladásra. Az alt címkék itt minden egyes termék, karóra képéhez hozzá vannak rendelve, így a látogatók számára könnyen érthetőek a képek, még akkor is, ha a képek nem töltődnek be. A meta leírások pedig pontosan leírják, hogy a webshop márkás karórákat, Radó márkájú karórákat kínál, és az árak is szerepelnek a leírásokban. Ez segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy mi is az oldalunk témája, és segít a látogatóknak a keresett termékek megtalálásában.

Ha ezeket a szempontokat megfelelően alkalmazzuk a honlapunkon, javíthatjuk az oldalunk rangsorolását és segíthetünk a látogatóknak könnyen megtalálni a keresett információkat.

10. Használd a „Gyakori Kérdések” lehetőséget ha például egy témáról írsz részletesen és pár dolgot meg is kell magyaráznod…

Az weboldaladon végzett SEO erőfeszítéseid során fontos szerepet játszik az, hogy hogyan érthető és szemléletes a tartalmad. Az egyik hatékony módja annak, hogy segíts a látogatóknak jobban megérteni a témád, az, ha használod a Gyakori Kérdések lehetőséget. Ha például egy bonyolult témát dolgozol fel, vagy olyan információkat osztasz meg, amelyek magyarázatra szorulnak, a gyakori kérdések használata segíthet neked abban, hogy átláthatóbbá és könnyebben érthetővé tedd a tartalmad.

Gyakran-Ismételt-Kérdések-GYIK-FAQ Gyakori Kérdések

A Gyakori Kérdések alkalmazása nem csak azért fontos, mert segítséget nyújthat a látogatóknak, hogy megértsék a tartalmadat, hanem azért is, mert az olyan kulcsszavakat tartalmazhat, amelyek relevánsak az oldalad SEO szempontjából. Általánosan azokat a kulcsszavakat használjuk, amelyekkel kérdéseket teszünk fel, amikor információt keresünk a weben. Ha az oldalad tartalmazza ezeket a kulcsszavakat a gyakori kérdéseidben, az elősegíti, hogy a weboldalad magasabb pozíciót érjen el a keresőmotorok találati listájában.

Emellett a gyakori kérdések használata elősegítheti a látogatóid bizalmának növelését is, hiszen az azt sugallja, hogy az oldalad szeretne segítséget nyújtani nekik a témád megértésében. Ha pedig elégedettek az oldaladdal, a látogatók visszatérő látogatókká válhatnak, ami elősegíti az oldalad látogatottságát és a konverziókat.

Összességében tehát azt javaslom, hogy ha szeretnéd az oldalad hatékonyságát növelni, akkor alkalmazd a gyakori kérdéseket. Ez nem csak a látogatók számára segítség, hanem az oldalad SEO szempontjából is rendkívül előnyös.

+1 Az oldal sebessége, betöltési sebessége a Weboldal készítésekor és később egyaránt

Az oldal sebessége egyre fontosabbá válik a keresőoptimalizálásban. A lassú oldalak káros hatással lehetnek az oldal rangsorolására és a felhasználói élményre. Az oldal gyors betöltése növeli a felhasználók elégedettségét és javítja a keresőmotorok értékelését.

Például egy jó módja a sebesség optimalizálásának az, hogy minimalizáljuk a kód méretét és a HTTP kérések számát. Csökkenthetjük a képek méretét, tömöríthetjük a JavaScript és CSS fájlokat, betűtípusok számát, helyét és méretét valamint lehetőség szerint használjunk CDN-t… Mindezek sebességét, google szerinti értékelését, eredményét vagy éppen az esetleges szűk keresztmetszeteket, vagy problémákat ellenőrizhetjük sok eszközzel, de például akár egy jó megoldással és oldalbetöltés sebességének ellenőrzőjével a google saját, ingyenes weboldalának a segítségével is.
Emellett persze még több további lehetőség is rendelkezésre áll a fent felsoroltak megvalósítására.

Ez egy részletes és fontos külön pont lenne, de a Google 2023 Májustól már nem tekinti rangsorolási tényezőnek az oldal betöltési sebességet, így ezt már e tekintetben nem külön pontként tüntetem fel. Azonban továbbra is fontosnak tartom a felhasználói élmény tekintetében. Illetve nagyon fontos a szerepe abban, hogy egyáltalán eljusson az oldalunkra a felhasználó, olvasó, vásárló.

Amennyiben lassan töltődik be az oldal, a user nem fogja megvárni és elhagyja az oldalt még betöltés előtt, vagy közvetlen utána, így nem tudja a szerepét ellátni a weboldal, mert sem vásárlás, feliratkozás és egyéb információ szerzésben nem fog részt venni az ügyfél. Ezáltal az oldal látogatottsága jelentősen vissza fog esni és a keresők nem fogják relevánsnak tartani az oldalt és rangsorban nagyon hátra fog kerülni. Így annak ellenére, hogy nem rangsorolási tényező egyes keresőknél, szerintem mégis egy nagyon fontos szempont. Ezért mi minden Weboldalunkat, amit elkészítünk betöltési sebességre és ügyfél élményre is optimalizáljuk. Sokan nem csinálják ezt, mert nem kevés időt igényel a sok szempont szerinti weboldal betöltődés gyorsítás, de szerintünk elengedhetetlen tényező.

2023. májusi friss SEO rangsorolási információ és rangsorolási tényezők változásáról

Az oldalsebesség, a HTTPS, azaz a secure vagy biztonságos oldal és a mobilbarát weboldal továbbiakban már nem rangsorolási tényező a Google keresőmotorja esetén. Persze hozzáteszem, hogy ez jelenleg csak a Google esetében esett ki a listából, de inkább azért, mert ezek a szempontok ma már inkább alap elvárások, sem mint extrának számítanának, ami miatt a keresők előrébb rangsorolnák a weboldalakat.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a SEO?

  • A SEO az angol Search Engine Optimization rövidítése, amely a keresőoptimalizálást jelenti. A SEO célja, hogy növelje egy weboldal látogatottságát és hatékonyságát a keresőmotorok találati listájának elért helyezést.
    A SEO az online marketing egyik legfontosabb eszköze, amely segít a weboldaladunknak felkerülni a keresőmotorok találati listájának tetejére. Ez pedig óriási előnyökkel járhat, hiszen így sokkal több látogató érheti el az oldalunkat, ami növelheti a bevételt, az eladásokat és a népszerűségünket is.
    A célja az, hogy minél több organikus forgalmat generáljunk az weboldalunkra, amely nem csak hosszú távon biztosít stabil és fenntartható látogatottságot, de még ingyenes is! Azért, mert nem kell fizetni a látogatókért, a Google és a többi kereső ugyanis ingyenesen rangsorolja az oldalakat. Szóval, ha te is sikeres online jelenlétre vágysz, akkor nagyon fontos, hogy megfelelően optimalizáld az oldaladat SEO szempontból!

Mi a Kulcsszó?

  • A kulcsszó a SEO-ban olyan szó vagy szókapcsolat, amelyre Webáruház, Weblap, Honlap, vagy Weboldal készítésekor és ezek SEO optimalizálása során fókuszálunk, hogy a keresőmotorokban előrébb jussunk a releváns keresések eredményei között és persze releváns tartalom legyen az olvasóink, ügyfeleink, célcsoportunk számára és növekedést érjünk el a weboldalak látogatottsága vonatkozásában.

Milyen gyakran kell frissíteni az oldal tartalmát a jobb SEO eredmények elérése érdekében? – Gyakori SEO Kérdések

  • A keresőmotorok imádják az új és érdekes tartalmakat! Azonban nem csak a frissesség számít, hanem a minőség és az érték is, amit az oldalad nyújt a látogatóknak.
  • Ha rendszeresen frissíted a weboldalad tartalmát. Például blog oldal esetén hetente 2-3 alkalommal új és érdekes cikkekkel, frissítésekkel jelensz meg, akkor az elősegíti, hogy a látogatók visszatérjenek az oldaladra, és még fontosabb, hogy a keresőmotorok számára is azt jelenti, hogy az oldalad naprakész és releváns. Azonban nem érdemes túlzásba vinni a frissítést, hiszen ha csak úgy írsz és publikálsz tartalmakat anélkül, hogy valódi értéket nyújtanának a látogatók számára, az csak káros hatással lehet az SEO-ra.
  • Összességében tehát azt javaslom, hogy frissítsd az oldalad tartalmát rendszeresen, de mindig a minőségre és az értékre fókuszálj, és ne azon aggódj, hogy mennyire gyakran frissíted az oldalt! Ha valódi értéket nyújtasz, akkor az már önmagában is elősegíti a jobb SEO eredmények elérését!

Ezek is tetszeni fognak…

Share This

Share this post with your friends!