OWS - Olcsó WebSite Olcsó Weboldal Olcsó Weblap Cheap Website OlcsoWebSite.hu OWS Olcsó Weboldal Készítése, Website készítés olcsón Websitekészítés olcsón olcsón website olcsó website olcsó website készítés olcsówebsite készítés Megfelelő áron! Olcsó Weboldal Olcsó Honlap, Olcsó Website<br />
Olcsó Website<br />
Cheap Website

WordPress 6.2 Újdonságok

WordPress 6.2 OlcsoWebSite.hu OWS Olcsó Weboldal Készítése, Website készítés olcsón Websitekészítés olcsón olcsón website olcsó website olcsó website készítés olcsówebsite készítés Megfelelő áron! Olcsó Weboldal Olcsó Honlap, Olcsó Website

WordPress 6.2, mivel is érkezik az új WP?

A WordPress 6.2 Beta néhány napja érkezett meg, és várhatóan 2023. március 28-án jelenik / jelent meg. Ez lesz a második nagy kiadás 2023-ban, és jelentős új funkciókkal és fejlesztésekkel érkezik.

Figyelemmel kísértük a fejlesztést.

Ebben a cikkben részletekkel és képernyőképekkel ízelítőt adunk a WordPress 6.2-ben érkező funkciókról.

Weboldal készítés árak, WebServe.hu
WordPress_logo
WordPress változások, újdonságok. WP 6.2-es verzió

Íme egy gyors áttekintés a WordPress 6.2-ben érkező változásokról:

Tartalomjegyzék – Mivel érkezik a WordPress 6.2?

A teljes oldalszerkesztőből kikerül a béta

A WordPress új, teljes oldalszerkesztő funkciója a WordPress 6.2 végleges kiadásával kerül ki és a béta felirat is eltűnik.

A béta felirat eltűnik a szerkesztőből

Ezzel a WordPress fejlesztési ütemtervének egy jelentős része válik teljessé.

A webhelyszerkesztő funkció mostantól stabil és teljes, hogy blokkalapú témákat hozzunk létre, és kísérletezzünk saját WordPress webhelyekkel, bővítményekkel vagy témákkal.

Megjegyzés: A teljes oldalszerkesztő a funkciót támogató blokk témákkal érhető el. Akkor is kipróbálhatja, ha a régebbi klasszikus szerkesztőt használja egy blokkokat támogató témával.

Böngészés és sablonok kiválasztása a szerkesztéshez

Korábban az Oldalszerkesztő alapértelmezés szerint a téma Főoldal sablonját töltötte be. Ez sok kezdőt hagyott tanácstalanul, hogy melyik sablont vagy sablonrészt kell szerkeszteniük.

A WordPress 6.2-vel a webhelyszerkesztő először a sablon előnézeti ablakát tölti be. Innen böngészhetsz a különböző sablonok között, és előnézetet láthatsz arról, hogy hogyan néz ki.

Template browser
Sablon böngésző
Template böngésző

Ezután egyszerűen a Szerkesztés gombra kattintva elkezdhetünk dolgozni a kiválasztott sablonon.

Ha végeztünk a sablon szerkesztésével, ne felejtsünk el a Mentés gombra kattintani, hogy a módosítások életbe lépjenek.

Ezt követően a képernyő bal felső sarkában található WordPress logóra kattintva visszatérhetünk a sablonböngésző oldalsávjához.

WordPress 6.2 Honlapszerkesztő navigációja

Ha most egy másik sablont kell szerkesztenünk, akkor azt innen választhatjuk ki. Ellenkező esetben egyszerűen csak kattintsunk újra a WordPress logóra, és lépjünk ki az Oldalszerkesztőből.

Egyéni CSS hozzáadása a témához vagy bizonyos blokkokhoz

A legutóbbi néhány WordPress oldal másolása kiadásban az oldalszerkesztő elrejtette a „Téma testreszabó” funkciót, ami megnehezítette a felhasználók számára, hogy egyéni CSS-t adjanak hozzá a témáikhoz.

A WordPress 6.2 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Stílusok panelre váltsanak, és az Egyéni CSS-t válasszák a menüből.

WordPress 6.2 Egyéni CSS az oldalszerkesztőben
Landing Oldal készítés

Innen a felhasználók elmenthetik a teljes témájukra vonatkozó egyéni CSS-t.

Mi van, ha olyan egyéni CSS-t szeretnénk menteni, amely csak egy adott blokkra vonatkozik?

A WordPress 6.2 azt is lehetővé teszi, hogy egyéni CSS-t adjunk hozzá bizonyos blokkokhoz. A Stílus panelen kattintsunk a Blokkok menüre.

Blokk Stílusok a WordPress 6.2 weboldal készítő

A következő képernyőn a blokkok listája jelenik meg. Egyszerűen kattintsunk arra a blokkra, ahol az egyéni CSS-t szeretnénk alkalmazni.

A blokkstílusok alatt kattintsunk a További CSS lapra.

Blokk stílusok egyedi CSS

Új és továbbfejlesztett navigációs menük

A navigációs menük hozzáadása a teljes honlapszerkesztőben kissé nehézkes volt a felhasználók számára. A WordPress 6.2 magyar ezt úgy próbálja megoldani, hogy javítja a felhasználók számára a menük létrehozásának és kezelésének módját a weboldalszerkesztő használata közben.

https://webserve.hu/ingyenes-webdesign-webdesigner-tanfolyam-1-resz/embed/#?secret=KbcnrBBaVA#?secret=9Z7SRPXvxR

Először is, a menüpontok soron belüli szerkesztése helyett mostantól a navigációs blokk alatti alpanelen adhatunk hozzá, távolíthatunk el és szerkeszthetünk menüpontokat.

Menüelemek kezelése a blokkpanelen
Managing menu items in block panel

Innen a Blokk hozzáadása (+) gombra kattintva új menüpontot adhatunk hozzá. A menüelemek átrendezéséhez egyszerűen áthúzással is átrendezhetjük őket.

Új üres menüt szeretnének létrehozni, vagy egy régebbit szeretnénk újratölteni? Egyszerűen kattintsunk a hárompontos menüre, majd válasszunk ki egy korábban létrehozott menüt, vagy hozzunk létre egy újat.

Menük kezelése

Színek a szerkesztett sablonrészek jelzésére

A WordPress 6.2 magyar azt a sablonrészt is kiemeli, amelyet éppen szerkesztünk, és a módosítások oldalanként, globálisan történnek.

Olvassa tovább a cikket itt.

Ezek is tetszeni fognak…

0 hozzászólás

Share This

Share this post with your friends!